Американската тенисистка Винъс Уилямс, заемаща 8-о място в рейтинга на Женската тенис асоциация, не таи надежди за големи успехи в турнирите в Европа, тъй като целите й сега, по време на надпреварите на червени кортове, са свързани с Ролан Гарос.

Самата тя определя своите шансове за надпреварата като не особено големи и не си поставя високи задачи, особено когато се касае за грунт, докато Серена гони четвърта победа от началото на годината.

Това е и причината поради която Серена няма да има подкрепата на своята сестра по време на надпреварата в Берлин. Докато Винъс посещава мероприятия от тима “червен килим” в Ню Йорк, нейната сестра се поти срещу съпернички.

Американката стартира с победа турнира, който е с награден фонд 1,34 милиона долара. Поставената под номер пет Уилямс срази във втория кръг италианката Франческа Скиавоне с 6:2, 6:3 за 71 минути.

Има голяма вероятност Серена да срещне на четвъртфиналите на Qatar Telecom German Open Жюстин Енен.

През миналата година и трите четвъртфинални срещи от турнирите от Големия шлем завършиха в полза на белгийката, но през този сезон Серена разгроми първата ракета в света с 6:2, 6:0 в Маями. Освен това Серена вече успя да спечели три турнира.