Звездата в световния тенис Серена Уилямс се оказа истински маниак на тема педикюр. Американката дори се записа на курс, за да се научи на този занаят, нищо, че професионалният спорт й носи достатъчно средства.

„Никой не се интересува от добре поддържания педикюр повече от мен. В интерес на истината, на всеки 4 дни ходя на маникюр, а на 7 дни задължително на педикюр. Затова исках да получа удостоверение за специалист в тази област”, сподели самата Серена в своя блог.

Веднага след завръщането си от Откритото първенство на Австралия тенисистката проучила повечето училища и се записала на курс на маникюристки. Серена ще трябва да премине обучение, което трае 240 часа. Заради натоварената й програма обаче, то ще продължи поне няколко месеца.

„240 часа може да изглеждат много, но възнамерявам да го завърша за срок от една година. Въпреки че обикновено трае само 6 седмици”, сподели самата американка.

Серена вече премина първия си ден от курса, след който остана изключително щастлива. Причината за това е фактът, че е успяла да се справи с френския педикюр. След няколкото часа в салона, тя вече смята, че някой ден може да отвори свой собствен.