Серена Уилямс се оттегли от участие в турнира „Пайлът Пен”, заради контузията в палеца, която я спира от игра от Уимбълдън насам. Американската тенисистка получи уайлд-кард за турнира, като искаше да го използва за проверка преди US Open.

Откритото първенство на САЩ започва на 27 август, като Серена се надява да се възстанови дотогава и да може да играе.

„Неприятно ми е и съм изключително разочарована, че няма да мога да играя на „Пайлън Пен”,” заяви Уилямс. „Опитах се да направя една пълна тренировка, като се надявах пръстът ми да не боли, но за съжаление, все още не съм 100% готова. Няма да съм способна да играя на нужното ниво.”

Осемкратната шампионка от Големия шлем, която вече спечели един от „четирите големи” турнира - Australian Open – не е играла, откакто отпадна на четвъртфинал в Лондон. В момента Уилямс е под номер 8 в световната ранглиста.

Амели Моресмо също отказа участие на „Пайлът Пен”, но тя няма да играе и на US Open. Сега турнирът в Кънектикът ще се води от Светлана Кузнецова, Даниела Хантухова, Марион Бартоли и Елена Дементиева.

Тенис феновете очакват с нетърпение и завръщането на Линдзи Дейвънпорт на корта след продължително отсъствие. Американката засега ще се пусне само на двойки.