Американката Серена Уилямс e единствената чужденка сред полуфиналистките на силния международен турнир по тенис в Москва за Купата на Кремъл за мъже и жени, който е с общ награден фонд 2,34 милиона долара

Американката победи поставената под номер осем в основната схема на турнира чехкиня Никол Вайдишова и утре на полуфиналите ще се изправи срещу рускинята Светлана Кузнецова, която е номер едно в турнирната схема.

Водачката в схемата Кузнецова победи сънародничката си Вера Душевина с 6:2, 6:2 на четвъртфинала. Места на полуфинала си осигуриха и други две рускини - Елена Дементиева и Динара Сафина.

Дементиева победи белоруската Виктория Азаренка със 7:6, 6:2 за час и в двубоя за място на финала ще срещне сънародничката си Сафина. 21-годишната московчанка се наложи над друга рускиня Вера Звонарьова с 6:2, 3:6, 6:3. За Сафина, която е 17-а в световната ранглиста, това бе пета победа над Звонарьова.

Сафина, която е сестра на Марат Сафин, загуби финала в Москва през 2005 година от французойката Мери Пиърс. Дементиева ще играе за пети пореден път на полуфиналите на турнира в Москва, като тя загуби финалите през 2001 и 2004 година.

При мъжете за полуфиналите се класираха сърбинът Янко Типсаревич, който победи чехът Радек Щепанек с 6:4, 3:6, 6:3 и номер 4 в схемата Пол-Анри Матийо от Франция след успех над сънародника си Флоран Сера с 6:3, 6:3. Германецът Михаел Берер също си осигури място сред полуфиналистите.