Рускинята Мария Шарапова и американката Серена Уилямс, които спориха за титлата на финала на Откритото първенство на Австралия по тенис през миналата година, заявиха преди старта на поредното издание на надпреварата, че не смятат ракета номер едно в света Жустин Енен за своята главна конкурентка.

„Основният ми противник ще бъде сестра ми Винъс, с която тренирам всеки ден. Тя играе просто невероятно, гони абсолютно всяка топка. Разбира се, Жустин е една от основните претендентки за титлата, но аз се старая да не мисля за съперничките си. Предпочитам да се съсредоточа върху себе си”, заяви Серена.

„Австралийската жега много ми допада, обичам да играя на такова време. Показвам най-доброто от себе си точно при такива условия. Така че жегата не ме плаши, напротив – помага ми”, добави бившата номер едно при жените.

Мария Шарапова бе солидарна с американката: „Миналият сезон за Енен беше чудесен и безспорно тя е един от фаворитите на Australian Open. Тенисът обаче се играе от двама и всеки има шанс за победа. Единственото, за което мисля по време на турнир, е как да играя по-добре. Не се притеснявам от конкурентите си.”