Бившата първа ракета Йелена Янкович призна, че проблемите в семейството й са в основата на незадоволителното й представяне на корта.

„В последно време майка ми има проблеми със здравословното си състояние и аз много се притеснявах за нея. Разбира се, това се отрази на играта ми, защото ние с нея сме много близки”, сподели сръбкинята.

Янкович добави, че независимо от болките, майката й е отпътувала с нея за САЩ, за да я подкрепя на турнирите в Индиън Уелс и Маями.

„Няколко нощи аз на практика въобще не успях да спя и ако майка ми има нужда от мен, аз съм длъжна да бъда до нея. Да, сега преживявам някаква криза в играта си, но тенисът все пак е една игра, а в живота има и по-важни неща – хората, които те окуражават и които обичаш. Надявам се майка ми да се оправи. Това е единственото, което ме вълнува в момента”, добави Янкович.

Самата тенисистка вярва, че предишният й начин на игра ще се върне отново: „Надявам се, че всичко ще се нареди. Много хора задаваха въпроси, защо съм престанала да се усмихвам. Всичко, което мога да им кажа е, че скоро усмивката ми ще се върне.”