Динара Сафина и Йелена Янкович достигнаха до двубоя за титлата на тенис турнира в Синсинати. Световната номер 1 срази Флавия Пенета с 6:2, 6:0, а Янкович макар и трудно надделя над олимпийската шампионка Елена Дементиева с 2:1 сета - 7:6, 0:6, 7:6.
С невероятна игра Сафина отнесе Пенета за 55 минути и сложи край на серията от 15 поредни победи на италианката. Така за осми път през тази година мощната рускиня е на финал в турнир на УТА.
Янкович измъкна победата над Дементиева в драматичен мач, в който всяка от тенисистките заслужаваше да се поздрави с успех. Драмата бе в третия сет. Сръбкинята водеше с 5:4 и сервираше за спечелване мача, но изпусна три мачбола, а след това допусна и пробив. Двете състезателки си размениха по още един пробив преди да се стигне до тайбрека.

В дългата игра Дементиева поведе с 6:2 точки. При този резултат рускинята изпусна четири мачбола. Стигна се до 6:6 при което Дементиева направи 17-та си двойна грешка. Янкович обаче не изпусна четвъртия си мачбол и взе победата.