Номер 1 в света Динара Сафина се класира за финала на турнира по тенис "Порше Гран При" в Щутгарт с награден фонд 700 хиляди долара.

Сафина преодоля сет дефицит, преди да се справи с Флавия Пенета (Италия) с 3:6, 7:5, 6:0 след 1:57 час игра. Така в спор за титлата рускинята ще се изправи срещу сънародничката си Светлана Кузнецова, която по-рано днес отстрани Елена Дементиева също от Русия с 6:4, 6:2. Пенета стартира много агресивно. Тя спечели първия сет без да допусна пробив на подаването си, а в началото на втората част поведе с 3:1 и изглеждаше сигурна победителка.

Сафина обаче започна на намира играта си и изравни при 3:3, а след 5:5 спечели осем поредни гейма, а с това и мача. "Не мога да си обясня какво се случи в началото на мача. Допусках доста грешки, а и Флавия играеше отлично. Радвам се, че от средата на втория сет намерих играта си и стигнах до победата", заяви Сафина, която се класира за третия си финал за сезона. Срещу Кузнецова утре тя ще търси десета титла в кариерата си и едва първа за 2009 година.