Анастасия Павлюченкова няма да играе повече тенис през 2022 година. Рускинята в момента се възстановява от контузия, но сега тя сподели своето мнение за случващото се в световния женски тенис.

Според нея е прекалено рано да се сипят толкова големи похвали по адрес на Ига Швьонтек, която тепърва трябва да се доказва още и още. Павлюченкова допълни още, че са много малко тенисистките, които я впечатляват в днешно време, но тя отдаде заслуженото на Серина Уилямс и засипа американката с множество комплименти.

„Трудно е да кажа, че някой  към момента ме впечатлява и грабва интереса ми. Дори смятам, че доста се бърза с похвалите към Ига Швьонтек, защото някои си позволяват да я сравнят със Серина. Не мисля, че подобно сравнение може да бъде направено, защото Уилямс е велик шампион и страхотна личност. Уважавам и оценявам постиженията на Ига, 35 поредни победи говорят достатъчно, но е твърде рано да бъде слагана до  легенда като Серина. За мен, американката е най-великата в историята на тениса и много трудно някой може да промени мнението ми“, коментира бившата номер 13.