Голфърът Рори Макилрой и бившата тенисистка номер 1 Каролине Вожнячки вече не са двойка.

Двамата се срещаха в продължение на повече от две години, като все още никой от тях не е потвърдил новината за раздялата. Според слуховете обаче северноирландецът е сложил край на взаимоотношенията им, а Вожнячки е приела много тежко новината. Близки до датчанката разкриха, че тя е „напълно съсипана“ след разлъката.

Предполага се, че до раздялата се е стигнало заради куриозна причина - снимка, която Вожнячки е качила на профила си в „Туитър“. Изображението показвало заспалият голфър, който носел очила и бил зяпнал широко. Макилрой се обидил най-вече от коментара под фотографията, който гласял: „Джетлаг (синдром, който се наблюдава при смяна на часовия пояс – човек не може да нагласи ритъма си спрямо този на денонощието – б.р.)?“

През тази година голфърът бележи значителен спад във формата си, което до този момент се обясняваше преди всичко със смяната на компанията, която се грижи за правата му, и новите стикове, които получава от „Найки“. Връзката му с Вожнячки също бе посочена като вероятен източник на проблеми.

„Да, вярно, те приключиха един с друг. И на двамата им е тежко, но може така е по-добре за бъдещето на всеки от тях“, коментира източник, близък до двойката.