След поредния погром на Серена Уилямс над Мария Шарапова, световните медии отново припомниха причините, поради които двете не се обичат особено. Изданието Ефимерида изброи всички основни разлики между двете. И първата от тях беше... Григор Димитров. Ето и какво намериха като най-интересни отлики между двете от изданието:

1. Любовните отношения - Шарапова излизаше с Григор Димитров, който по времето, в което беше извън Топ 100 в света, беше гадже на Серена. Серена пък се забърка с Патрик Муратоглу, който беше... бившият треньор на Димитров. 

През 2013 г. Серена дори даде воля на чувствата си и изригна срещу Мария заради връзката ѝ с бившето ѝ гадже, което явно още не беше преживяла по това време. Каква по-голяма разлика от това между двете.

2. Стилът - Шарапова се носи като момиче от хайлайфа и ходи на най-престижните модни събития. Уилямс обича по-бунтовническия стил, често е забелязвана и на по-малки парита в света на модата. 

3. Стилът на плажа - Мария обича да носи бански, с които изглежда като тийнейджърка. Серена обаче се облича в спортни бански, а често залага и на огромни шапки, което не е в стила на Маша.

4. Сервисът в тениса - Шарапова е свикнала вече с двойните грешки. А и доста често крещи на корта. Серена обаче прави много асове, а топката буквално се изстрелва от ракетата ѝ при сервис.

5. Крещенето на корта - По начина, по който Маша крещи на корта, няма кой да се доближи до нея. Само Джокович я имитира добре. Серена звучи по начин, по който все едно двама боксьори си разменят удари на ринга.

6. Хобита - Маша обича да тича, независимо къде - на плажа, на ваканция, преди тренировка, след тренировка. Серена пък обича да играе ръгби или да хвърля фризби. Дори и на плажа. 

7. Трофеите - Шарапова има 35 титли, печелила е почти всеки голям турнир в тениса. Серена също е спечелила всичко, но много повече пъти - цели 67. 

8. Порастването - Мария изгря още малка на корта, като 14-годишна вече беше тенисистка. Серена също се включи малка в тура, но първоначално беше в сянката на сестра си Винъс, а и на баща си. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS