Водачката в схемата Агниешка Радванска (Полша) се класира за полуфиналите на турнира по тенис в китайския град Шънчжън с награден фонд 500 хиляди долара. 

Радванска се наложи над представителка на домакините Ван Цян с 6:3, 6:2 за 63 минути, след като не допусна пробив в мача. Петата в света полякиня, която остана единствената поставена в схемата, продължаваща в надпреварата, записа 20-и успех в последните си 24 мача и осма поредна победа на китайска земя. 

Номер 6 Южени Бушар (Канада) отпадна след поражение от Тимеа Бабош (Унгария) с 4:6, 4:6 в първия си четвъртфинал в състезание на УТА от Откритото първенство на Австралия през миналата година. Бабош беше солидна на сервис и реализира по един пробив в двата сета, което се оказа достатъчно. Тя поведе рано с 3:1 и запази преднината си до края на първата част, а във втората дръпна с 4:2 и не допусна обрат. 

22-годишната унгарка, 70-а в световната ранглиста, ще играе за място на финала срещу Алисън Риск (САЩ), която елиминира Анет Контравейт (Естония) с 6:1, 3:6, 6:3. /БТА