Поставената под номер 9 в схемата Агниешка Радванска се класира за третия кръг на турнира по тенис за жени в Ухан, след като се наложи със 7:5, 7:5 срещу германката Юлия Гьоргес. Това беше победа номер 500 в кариерата на полякинята в основните схеми на турнири отWTA, а нейната следваща съперничка е Ашлей Барти, след като австралийката отстрани поставената под номер 5 британка Йохана Конта в понеделник.

Радванска взе реванш срещу Гьоргес за загубата в Синсинати през август и подобри баланса си срещу германката до 4:2 победи срещу загуби.

"Само преди няколко седмици загубих срещу Юлия и този път бях подготвена. Тя играе страхотен тенис, особено в момента, така че съм доволна, че я победих в два сета. Сервисът й беше безупречен и това не беше нещо неочаквано. Знаех, че когато получа шанс за пробив, трябва да бъда максимално концентрирана", каза Радванска в интервюто край корта.

След като шест гейма минаха без шансове за пробив, сетът се усложни в средата си. Гьоргес беше първа със защита на собствен сервис при 3:3, когато ефективността на форхенда й заработи заедно с мощния бекхенд. Радванска също трябваше да защитава сервис-гейм и го направи по най-добрия начин - пет поредни спечелени разигравания при троен шанс за пробив от страна на германката, която в следващия гейм предостави две възможности за пробив на полякинята след двойна грешка. И тя обаче се защити с мощен сервис и спечелени разигравания на бекхенд.

Гьоргес подаваше за 6:5 и поведе с 30:0, но хубав прехвърлящ удар на Радванска я върна в гейма. След това германката изпрати топката в мрежата от бекхенд и направи нова двойна грешка, което доведе до разиграване за сета за Радванска. Полякинята го спечели, след като Гьоргес направи непредизвикана грешка с форхенд в мрежата.

Пробивът за 7:5 даде тон на втория сет, в който последваха много грешки от двете тенисистки на собствен сервис. Радванска поведе с 2:0 след две двойни и две непредизвикани грешки на Гьоргес, но германката върна моментално пробива с печеливш удар на ретур. Радванска обаче поведе отново с два гема при 3:1 и за втори път получи шанс да защити аванса си, но Гьоргес продължи драмата с пробив.

Последва нова серия от шест гейма без пробив, но германката отново се провали при 5:6. Печеливш удар от бекхенд донесе на Радванска три разигравания за мача, като при първите две Гьоргес се защити, но при третото изпрати форхенд извън полето и срещата приключи след час и 55 минути на корта.

Радванска завърши мача с 12 печеливши удара и също толкова непредизвикани грешки, докато агресивността на Гьоргес й донесе 28 уинъра, но и само 44 процента печеливши разигравания на първи сервис. Освен това, те се възползва само два пъти от възможностите си за пробив./БТА