Бившата шампионка от US Open Ема Радукану се оттегли от турнира в Хонконг. Британката обяви, че все още не се е възстановила от травма на крака, която я принуди да пропусне четири други турнира в последните седмици.

„Съжалявам да обявя, че няма да мога да играя в Хонконг следващата седмица. Докато стъпалото ми е вече по-добре, се нуждая от още малко време, преди да съм готова за игра. Надявам се да се завърна и да играя този турнир в бъдеще. Междувременно, правя всичко възможно да съм на линия за Финалите на Били Джийн Кинг Къп“, написа тя в социалната мрежа Х.

Радукану е измъчвана от контузии откакто грабна титлата в Ню Йорк през 2021 и прекара по-голямата част от миналия сезон, възстановявайки се от операции на глезена и китката. Тя разкри миналия месец, че има изкълчени сухожилия в стъпалото, които я принудили да пропусне турнирите от сериите WTA в Пекин и Ухан, както и надпреварите в Нинбо и Гуанджоу.

Сега тя е под въпрос за Финалите на Били Джийн Кинг Къп, където Великобритания се изправя срещу Германия в първия кръг в Малага на 15 ноември. | БГНЕС