Първите две поставени Каролин Вознячки (Дания) и Светлана Кузнецова (Русия) отпаднаха в третия кръг на турнира по тенис в Дубай с награден фонд 2 милиона долара.

Номер 1 в схемата Вознячки загуби с 2:6, 5:7 за 96 минути от ветеранката Шахар Пеер (Израел).

Датчанката имаше проблеми при собственото си подаване и допусна осем пробива.

"Тя игра добре, сменяше ритъма, навлизаше в корта при всяка възможност и атакуваше. В началото допуснах много непредизвикани грешки. Във втория сет заиграх по-добре, но не се възползвах от шансовете си. Дадох всичко от себе си, но това не се оказа достатъчно днес", обясни третата в световната ранглиста Вознячки.

Пеер ще срещне на четвъртфиналите китайката На Ли.

Осмата в схемата Ли, полуфиналистка от Откритото първенство на Австралия през януари, се справи трудно с французойката Марион Бартоли с 3:6, 7:5, 6:0 за 2:09 часа.

Финалистката от 2004 и 2008 Светлана Кузнецова изненадващо отпадна след поражение с 7:5, 6:7(2), 4:6 от сънародничката си Регина Куликова.

21-годишната квалификантка отрази 11 възможности за пробив на съперничката си и стигна до успеха за 3:16 часа.

Втората в схемата Кузнецова пласира 9 аса, но това не беше достатъчно.

Куликова ще играе срещу полякинята Агниешка Радванска на четвъртфиналите.

Номер 7 в схемата Радванска се справи за час с Флавия Пенета с 6:3, 6:0. Италианката не оказа съществена съпротива заради контузия в дясното бедро.

На четвъртфиналите продължава и четвъртата в схемата Виктория Азаренка (Беларус), която отстрани трудно германската квалификантка Ана-Лена Грьонефелд с 6:1, 4:6, 6:3.