Тенисистката Сие Су-Уей от Китайско Тайпе е първата участничка в Турнира на шампионките, която пристигна в София.

Азиатката, която е №25 в световната ранглиста, кацна на летището след 12-часов полет. Сие се зарадва на топлото и слънчево време и обясни, че в родината й е много студено сега.

„За първи път съм в България. Надявам се да мога да разгледам столицата ви. Свързвам страната ви с Пиронкова, която е много силна тенисистка. Очаквам силен турнир и съм много щастлива, че успях да се класирам за него. Този сезон направих голям скок, благодарение на моя треньор Пол Макнами. С него работим от миналата година след „Уимбълдън”. Тогава играех главно двойки, но той ме убеди, че имам потенциал за единично. Двете титли в Куала Лумпур и Гуанджоу показаха, че е бил прав”, заяви Сие.

В Гранд Хотел София тя беше посрещната от австралиеца Макнами. Бившият знаменит играч на двойки, който има титли от „Уимбълдън” и Откритото първенство на Австралия, заедно с Макнамара, е основател на турнира за смесени отбори „Хопман Къп”. Той се срещна преди обяд с директора на турнира и президент на БФТ Стефан Цветков, с когото се познават от години.

Пристигна първата участничка в Турнира на шампионките

източник: Gong.bg

Тайванката подари на своя наставник миниатюрна китара. Час след настаняването си в хотела Сие Су-Уей и Пол Макнами се отправиха на първата си тренировка.

От Женската тенис асоциация обявиха имената на двете резерви за турнира в София. Това са шведката София Арвидсон и французойката Ализе Корне. В Qatar Airways Tournament of Champions ще участват Каролине Вожняцки и Надя Петрова, които ще бъдат водачки на групите „Сердика” и „Средец”. Останалите тенисистки са Цветана Пиронкова и Мария Кириленко, които получиха „уайлд кард”, Роберта Винчи, Сие Су-Уей, Дзе Джън и Даниела Хантухова.

Жребият за турнира на шампионките се тегли на 29 октомври, понеделник, в 12 часа в Гранд Хотел София. Състезанието в „Арена Армеец” започва във вторник, а финалната среща е в неделя от 18:00 часа. Първият мач на Пиронкова в групата е на 30 октомври от 18:15 часа.