В събота и в неделя ще станат ясни шампионите в седмия чалънджър на любителската верига Интерактив тенис. ITL Challenger VI | TC Barocco събира играчи от цяла България, а домакин на състезанието е столичният тенис клуб Бароко. В събота на хард кортовете в Студентски град излизат начинаещите (състезатели с рейтинг от 7 до 10 в ИТЛ). В неделя са мачовете на напредналите, но в схемата могат да се включат всички, без значение от уменията им. Участниците имат гарантирани най-малко две срещи, като загубилите двубоите си в първи кръг участват в утешителен турнир.

Форматът на надпреварата е директни елиминации, с тайбрек сет до 6 (тайбрек при 5:5). Срещите започват в 12:00 часа, а всички участници ще знаят точното време за мачовете си още в петък.

Точките от мачовете важат за годишната ранглиста на Интерактив тенис, а от неделните срещи – и за финалите на лигата през декември. Затова в клуб Бароко ще дойдат много от звездите на социалната тенис мрежа. Последният съботно-неделен турнир беше спечелен от Атанас Кръстилов от Гоце Делчев. Сега заявки за участие са направили някои от най-добрите играчи на ИТЛ – Атанас Кръстилов, Михаил Иванов, Делян Кирилов, Николай Велински, Никола Милев. Организаторите очакват оспорвани срещи, а партньорите на ИТЛ са осигурили бира и вода за всеки. Заявки за участие се приемат на сайта на Интерактив тенис www.interactive-tennis.com.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.