Полша спечели титлата на турнира по тенис за смесени отбори  "Хопман Къп" в австралийския град Пърт, след като на финала се  наложи с 2:1 над шесткратния шампион САЩ. Полша игра финал за "Хопман къп" за втора поредна година,  след като загуби от Франция през 2014-а година.

В първия сингъл Агниешка Радванска победи номер 1 в света  Серина Уилямс с 6:4, 6:7(3), 6:1 и даде аванс на своята страна,  но Джон Иснър изравни резултата след победа над Йежи Янович със  7:6(10), 6:4. В срещата на двойки Радванска и Янович се наложиха над  Уилямс и Иснър със 7:5, 6:3. "Когато играя срещу нея, просто нямам какво да губя. Тя е номер 1 в света и е велик шампион.

Резултатът в течение на мача също  няма значение, защото Серина никога не приключва предварително с мачовете и се бори докрай. Радвам се, че успях да се възстановя от тежкия втори сет и да спечеля, защото това ще ме направи  по-уверена в себе си", каза полякинята. Радванска постигна първа победа над Уилямс за цели девет мача  помежду им, като това се случи, след като полякинята назначи за  свой личен треньор Мартина Навратилова.  Серина Уилямс, която загуби от Южени Бушар по-рано през  седмицата, пък изпитваше сериозни затруднения на форхенд, което  доведе до по-голямата част от общия сбор от 28 непредизвикани  грешки.

Полша печели турнира за пръв път в историята си и стана 13-а нация с титла от надпреварата. Отборът на САЩ не успя да завоюва седми трофей от "Хопман  къп", а Серина Уилямс да вземе трета титла./БТА