Вицешампионът от миналия сезон Полша направи сериозна крачка към класиране на финала на турнира по тенис за смесени отбори "Хопман Къп" в австралийския град Пърт, след като се наложи над Великобритания с 2:1 победи във втория кръг на група "Б" на надпреварата.

Петата в световната ранглиста Агниешка Радванска даде аванс на поляците след лесен успех над Хедър Уотсън с 6:3, 6:1 за само 65 минути. Олимпийският шампион Анди Мъри изравни резултата след 6:2, 6:4 над Йежи Янович.

Мъри, който през миналата седмица получи травма на рамото при триумфа си на демонстративния турнир в Абу Даби, започна колебливо и допусна ранен пробив, но след това направи серия от девет поредни гейма, за да стигне до обрат.

"Движех се добре и сервирах на ниво. Ретурите ми също вървяха, така че съм доволен. Нямах съществени проблеми и с рамото, което определено ме радва", коментира британецът.

Полша все пак стигна до крайния успех, след като Радванска и Янович се наложиха над Уотсън и Мъри в мача на двойки с 6:4, 6:4, с което оглави класирането с пълен актив.

Временно класиране:
1. Полша 2 0 5:1 4 точки
2. Великобритания 1 1 3:3 2
3. Франция 0 1 1:2 0
4. Австралия 0 1 0:3 0