Световната номер 15 при жените Каролина Плишкова заяви, че се е разделила с германския си треньор Саша Бахин след 20 месеца съвместна работа.

„Дори хубавите неща понякога стигат до своя край. Искам да благодаря на Саша за всичко, което направи за мен и моя екип. Беше невероятно време и научих много! Главно как да бъда по-позитивна и да вярвам в себе си“, сподели 30-годишната чехкиня и бивша номер 1 в „Туитър“.

Плишкова достигна финала на Откритото първенство на Великобритания по тенис миналата година, където загуби от Ашли Барти. През тази обаче тя отпадна още във втори кръг на Уимбълдън, отстъпвайки на участвалата с „уайлд кард“ представителка на домакините Кейти Боултър, номер 131 в света. Тя няма титла от Големия шлем и последната й титла изобщо от Женската тенис асоциация датира от януари 2020, когато триумфира в Бризбън.

Преди да поеме Плишкова през ноември 2020, 37-годишният Бахин бе извел Наоми Осака до последователни триумфи от Големия шлем на Ю Ес Оупън 2018 и на Аустрелиън Оупън година по-късно. Треньор на годината на WTA за 2018 е работил още със Серина Уилямс, Кристина Младенович и Даяна Ястремска.