Шампионката през 2016 година Каролина Плишкова (Чехия) и трикратната финалистка Симона Халеп (Румъния) се класираха за третия кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Синсинати (САЩ) с награден фонд 2,944 милиона долара.

Поставената под номер 3 Плишкова надделя над "щастливата губеща" от квалификациите Ифан Ван (Китай) с 6:1, 6:3. Тя поведе с 5:0 по пътя си към успеха в първия сет, а след това във втория взе пет от последните шест гейма, за да триумфира. 

Вицешампионката от предишните две издания на турнира Халеп пък направи успешно завръщане на корта, след като през миналата седмица се отказа на четвъртфиналите в Торонто заради болки в левия крак.
Четвъртата в схемата румънка надделя трудно над рускинята Екатерина Александрова с 3:6, 7:5, 6:4 след малко повече от два часа игра. Халеп навакса изоставане от сет и 0:2 гейма във втория, за да стигне до обрат.

Шампионката от 2013 година Виктория Азаренка (Беларус) отпадна във втория кръг след поражение от хърватката Дона Векич с 2:6, 5:7. Азаренка започна лошо и допусна изоставане от 0:4, което се оказа решаващо за изхода на първия сет. Във втората част тя навакса пасив от 2:4, но при 5:5 допусна фатален пробив и беше елиминирана. Векич ще играе за място на четвъртфиналите срещу представителката на домакините Винъс Уилямс, която вчера детронира шампионката от миналия сезон Кики Бертенс (Холандия) с 6:3, 3:6, 7:6(4)./БТА