Миналогодишната финалистка Светлана Кузнецова (Русия) отпадна във втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Дубай (ОАЕ) с награден фонд 2 милиона долара.

Поставената под номер 7 Кузнецова загуби от сънародничката си Елена Веснина с 4:6, 6:3, 0:6 за 1:41 час. „Тя игра наистина много добре. Кортът тук е много бърз и аз така и не успях да се нагодя добре към условията", заяви Кузнецова, която през миналия сезона загуби на финала от друга рускиня Елена Дементиева.

75-ата в света Веснина, който премина през квалификациите, не скри радостта си от успеха. "Много съм доволна от начина, по който играх в този мач. Светлана е тенисистка от топ 10, така че победата ми е още по-специална. Усещах, че тя не се чувстваше добре на корта, което пролича най-вече в третия сет. Аз все пак изиграх няколко мача в квалификациите и бях свикнала с бързия корт", каза 22-годишната Веснина.

Именно Веснина ще е съперничка на Цветана Пиронкова, ако българката успее да отстрани Доминика Цибулкова в своя мач.

В друга среща от втория кръг шампионката от "Ролан Гарос" и бивша номер 1 в света Ана Иванович (Сърбия), осма в схемата, се справи с Алиса Клейбанова (Русия) със 7:5, 6:4.

В същото време французойката Амели Моресмо отказа участие в надпреварата. 29-годишната Моресмо вчера спечели 25-а титла в кариерата си на турнира в Париж, но реши да пропусне състезанието в Дубай.