Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова загуби в третия решителен кръг на квалификациите на турнира в Доха (Катар) с награден фонд 776 хиляди долара. Поставената под номер 8 Пиронкова падна драматично срещу втората в предварителната схема Йелена Янкович (Сърбия) с 1:6, 7:6 (6), 4:6 за повече от два часа и половина на корта.

29-годишната пловдивчанка стартира с пробив, но след това имаше проблеми с подаването си в първия сет. Тя спечели само 7 от 20 разиграни точки при собствен сервис и допусна три поредни пробива, с което бившата номер 1 в света Янкович спечели частта със серия от шест последователни гейма.

Вторият сет започна с предимство на българката, която бързо поведе с 3:0. Пиронкова сервира за изравняване на резултата в мача при 5:3 в своя полза, но Янкович спечели подаването й и след това изравни за 5:5.

В тайбрека пловдивчанката победи трудно с 8:6, но се добра до равенството в сетовете.

В десетия гейм на равностойната трета част сръбкинята постигна нов решителен пробив, с което спечели двубоя след 6:4. Цветана Пиронкова, която допусна седмо поражение в седем срещи с Йелена Янкович, спечели 18 точки за световната ранглиста и 3110 долара от наградния фонд.