Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова оказа сериозен отпор на лидерката в основната схема на турнира в Прага Каролина Плишкова. Нашето момиче даде всичко от себе си, но това не стигна за победа срещу чехкинята и в крайна сметка падна с 6:3, 3:6, 6:7(1). 

Целият мач беше изключително оспорван, като българката не се предаде в нито един момент срещу първата поставена в схемата. В първия сет Пиронкова реализира важен пробив в шестия гейм, след като преди това двете тенисистки взимаха подаванията си и поведе с 4:2. 

Впоследствие нямаше никакви други пробиви през първата част и така в крайна сметка тя беше на сметката на българката - 6:3 и 1:0 сета. И втората част започна феноменално за пловдивчанката. 

Нашето момиче поведе с ранен пробив и набързо поведе с 2:0 гейма. Плишкова обаче веднага го върна, а впоследствие серията ѝ набъбна на пет поредни гейма, за да поведе с 5:2. Пиронкова нямаше сили за обрат и в крайна сметка чехкинята изравни резултата в сетовете след 6:3. 

Последната част беше също изключително оспорвана и премина през доста обрати. Плишкова проби още в първия гейм, но Цвети веднага го върна. Чехкинята обаче стигна до нов пробив в седмия гейм и го затвърди, за да поведе с 5:3. 

Тя сервираше за мача, но Пиронкова намери сили да върне пробива, а впоследствие взе и своето подаване, за да изравни за 5:5. Двете взеха сервис-геймовете си и след това, за да се стигне до тайбрек. 

В дългия гейм обаче лидерката в основната схема беше повече от убедителна и не показа никакви колебания, за да затвори сета и мача в своя полза след 7:1 в тайбрека и победа с 2:1 сета, класирайки се за четвъртфиналите.