Българската тенисистка Цветана Пиронкова, която в момента е отдадена най-вече на малкия си син, сподели, че според правилата на Женската тенис асоциация има време до март 2021 година да се завърне на професионалната сцена.

Пловдивчанката развива своята модна марка „Пиронетик“, като в същото време, заедно със семейството си, подготвя откриването на тенис клуб „Пиронкови“.

В навечерието на 2019 година тенисистката даде обширно интервю за Дарик радио, в което разказва как съвместява всичките си отговорности в момента.

Цветана Пиронкова

източник: Pironetic

„И тенис кариерата беше всичко, но сега и появата на малкото човече в живота ми, го осмисли по един нов начин. Чувствам се щастлива. Не съм се отказала от тениса, затова не съм правила такива изявления. Женската тенис асоциация предлага т.нар. Замразен ранкинг, който се актуализира, в който „новите“ майки имат правото да се завърнат в три години. Това е един много добър период, защото досега беше 1 година. Имам още 2 години, в които да взема това решение. Откакто се помня аз пътува по турнири и имам за цел да подобрявам играта си, няма как това да не ми липсва в определени моменти“, сподели Цветана Пиронкова.

Цветана Пиронкова

източник: Pironetic

"Усещането да даваш уроци на деца е специално. Много неща са ми се случили и с удоволствие бих споделила опита. Детето е добре, много е интересен, расте много бързо, специално е да се грижиш за дете. За мен е изключителна радост, за мен е голяма отговорност. Всичко му е много интересно."

Цветана Пиронкова

източник: Pironetic

„За мен Пловдив е моят дом. Липсвал ми е много градът, когато пътувах. Беше ми трудно преди, да странствам по света почти през цялата година. Най-приятно беше като забременях, че останах у дома.“

„Клубът по тенис е семейна мечта, не само моя. Има някои неща, които трябва да се изградят, за да го отворим официално. Имах проблем с дясното рамо докато спортувах, работя по въпроса да го изчистя. Но няма как. Не мога да кажа, че сега съм във форма, не мисля, че трябва да има такова напрежение върху жените да влизат веднага във форма“, коментира още Цветана Пиронкова.

Цветана Пиронкова

източник: Pironetic

„Отстрани е доста по-различно. Ъгълът е друг, има разминаване с това да си на корта и да гледаш по телевизията. Постиженията на Виктория Томова за миналата година са много добри, вярвам, че ако продължава в същия дух, ще има по-големи успехи. Радвам се, че има повече български тенисисти въобще.“

Колкото до българските състезатели, Цветана Пиронкова коментира: „Познавам добре Мико Кузманов, той е много готино момче, той е много отдаден на спорта. Бавно и постепенно вдига нивото си. Пожелавам му да стигне тази своя мечта, да участва на турнир от Големия шлем. Ще се опитам да дойда за мачовете на българите на Sofia Open. Григор Димитров е оставил голяма следа вече, знам, че много фенове не са доволни от сезона му. Но мисля, че е нормално да има по-слаби резултати през тази, пожелавам му следващата година успехите му да са по-големи.“

Цветана Пиронкова

източник: Pironetic

„Идеята за модния бранд е от много време в главата ми. Но започнах активно да работим по Пиронетик, който е насочен към активните жени. Облеклото е спортно-елегантно, за всяка жена. Могат да се носят в ежедневието. Знам предимствата на това облекло. Следя целия процес. Всичко зависи от мен и от съпруга ми. Участваме във всичко – идеи по дизайн, маркетинг, социални медии. Играх с тази екипировка на Уимбълдън. Това беше най-подходящото място. В момента градя, в такъв период от живота си съм.“

„Докато детето спи се занимавам с всичко останало, да си свърша някоя работа, да оправя – като всяка майка. В живота не винаги всичко е цветя и рози, много зависи от гледната точка. Животът е прекрасен е една от фразите, които ползвам аз. На всички хора пожелавам здраве, когато имаме това, всичко останало е на една ръка разстояние. Пожелавам здраве и щастливи моменти с любимите си хора“, завърши Цветана Пиронкова.

Цветана Пиронкова

източник: Pironetic