Цветана Пиронкова стигна до четвъртфиналите на турнира в Линц без игра. Българката трябваше да излезе срещу Южени Бушар в мач от втория кръг, но канадката се отказа от мача заради травма.

Бушар излезе на корта, но единствено за да обясни, че не е в състояние да играе срещу Пиронкова и да се извини на публиката, че мач няма да има.

"След вчерашния си двубой, днес се събудих със силна болка и ако продължа участието си, контузията ми може да стане по-сериозна. Исках да изляза на корта и да играя, тъй като турнирът е много хубав. Сега ще направя колкото се може по-дълга почивка, за да се възстановя и да бъда готова за Шампионата на WTA в Сингапур, който започва след десетина дни. В момента изпитвам болка докато ходя и нямаше как да играя", коментира канадката.

Така обаче се открива отлична възможност пред пловдивчанката, която си осигури 60 точки за световната ранглиста, а на четвъртфиналите ще срещне италианката Карин Кнап, която достигна до тази фаза след 6:3 и отказване на Магдалена Рибарикова поради контузия.