"Определено не ми се получаваше играта, а от друга страна Ана днес беше перфектна, с много дълбоки и мощни удари и от двете страни", коментира Цветана Пиронкова, след като загуби първия си мач на Турнира на шампионките, предаде репортер на БГНЕС.

Първата ракета на България загуби с 0-6, 2-6 от Ана Иванович, като сръбкинята се представи изключително силно. "Определено не ми се получаваше играта, бях доста мека и в началото тръгнах прекалено плахо. От друга страна Ана днес беше перфектна, с много дълбоки и мощни удари и от двете страни. Имах някакви шансове във втория сет, там можех да я захапя и да се получи по-равностоен мач, но не стана", сподели Пиронкова след двубоя.

"Да, разбира се, че усетих подкрепата от трибуните. Имаше доста хора. Те бяха перфектни и ме окуражаваха през цялото време. Бяха много добра публика и аплодираха както мен, така и Ана. Атмосферата в залата наистина беше много добра", допълни тя.

"Имаше известна нервност, но това е нормално, все пак става въпрос за първия мач на турнира, при това пред родна публика. Имайки предвид и моите последни резултати, не мога да кажа, че се чувствам в най-добра форма. Нямам толкова доверие в себе си. Последните турнири, в които играх, не успях да победя и това е леко неприятно за всяка тенисистка", каза още Пиронкова.

"Все още не съм си направила плановете за следващата година. Концентрирала съм се максимално да изиграя добре този турнир в София и чак след това ще мисля за бъдещето. Когато мачовете приключат ще спазя традицията да направя кратка пауза от 2-3 седмици и тогава на "свежа глава" ще преценя на кои турнири да участвам", завърши българската тенисистка. /БГНЕС