Петра Квитова чака с нетърпение предстоящите Олимпийски игри в Токио. Най-големият спортен форум на планетата ще се проведе от 23-и юли до 8-и август, но заради пандемията от коронавирус, за първи път игрите ще се състоят без зрители. 

С оглед настоящата ситуация, чешката тенисистка признава, че за нея е много трудно да приеме решението на японските власти, но въпреки това е готова да даде най-доброто от себе си и да опита да спечели медал за своята родина. 

"Тежко е и още ми е много трудно да свикна с тази мисъл. Олимпиадата да бъде без зрители, когато прочетох новината, наистина бях изключително тъжна. Всички се опитваме бавно да се върнем към нормалното, но явно в Япония нещата не са добре както  виждаме. Ние спортистите не можем да направим нищо повече, освен да се примирим", коментира тя. 

"Публиката е най-важна във всяко спортно събитие, все пак ще замина за Токио с положителна нагласа и готова да се боря  във всеки мач. Искам да се представя добре и да  зарадвам моите сънародници", завърши бившата номер 2 в света.