Джесика Пегула ликува на тенис турнира в германската столица Берлин, след като обърна Анна Калинская с 6-7 (0), 6-4, 7-6 (3) за малко над два часа и половина здрава битка.

Американката, която по-рано днес довърши сънародничката си и водачка в схемата Коко Гоф след тайбрек във втория сет, се събра за финала с рускинята и стигна до страхотен обрат след маратонски мач. Калинская поведе на свой ред в спора за титлата след дълъг гейм, в който не даде точка на Пегула. Четвъртата поставена, която в откриващата част на три пъти загуби пробив аванс, стартира силно втория сет с пробив, но отново се пропука на собствено подаване. След нов брейк обаче американката не погледна повече назад, за да вкара срещата в решителна трета част.

В нея Калинская дръпна с 4-1, но пропиля преднината си. Руската тенисистка пропусна и пет мачбола преди тайбрека, в който Пегула влезе в серия от пет безответни точки, за да ликува с трофея.

Пегула грабна пета титла в кариерата и първа на трева. 25-годишната Калинская продължава да чака дебютен трофей от WTA, след като отстъпи и в първия си финал - на турнира в Дубай по-рано тази година от финалистката на Ролан Гарос Жасмин Паолини от Италия, отново след обрат. / БГНЕС