Поставената под номер 1 в схемата Джесика Пегула се класира за полуфиналите на турнира по тенис за жени на твърда настилка в Сеул. Американката, в която тече и корейска кръв, се наложи с 4:6, 6:3, 6:0 над сънародничката си Клеър Лиу.

Намиращата се на 98-мо място в ранглистата на УТА Лиу започна по-добре мача и взе първия сет с 6:4, след като успя да направи три пробива. Тя обаче не успя да задържи нивото в играта си и още в началото на втория сет Пегула направи пробив. Това даде нужната увереност на водачката в схемата и тя спечели следващите два сета без почти никакви трудности.

За Пегула класирането за полуфинал е осмо през сезона, а в спор за място на финала тя ще срещне Янина Викмайер. Опитната белгийка продължи с чудесното си представяне в турнира с победа с 6:3, 6:1 над рускинята Полина Кудерметова за едва 66 минути.

За Викмайер, която е извън първите 80 в ранглистата, това е втори полуфинал през сезона, а по пътя си към него тя отстрани и защитаващата титлата си Екатерина Александрова от Русия.

В другия полуфинал в надпреварата една срещу друга ще излязат две непоставени тенисистки - китайката Юе Юан и американката Емина Бектас.

Юан спечели със 7:5, 7:6(7) срещу поставената под номер 4 в схемата Мари Боузкова от Чехия. Китайката пропусна осем сетбола в първия сет, но от деветата възможност успя да го приключи. Във втория сет Боузкова стигна на свой ред до сетбол в тайбрека при 6:5, точки, но той бе отразен от Юан, която се наложи с 9:7 точки.

Бектас пък се нуждаеше от малко над два часа, за да отстрани австралийката Кимбърли Бирел след 4:6, 6:3, 6:2. 

Автор: Георги Крумов/БТА