Бившата номер едно в света - французойката Амели Моресмо, бе елиминирана във втория кръг на US Open от канадката Александра Возняк, 39-а в световната ранглиста.

Моресмо поведе в мача с 2:0 гейма, но след това последва истинска катастрофа за французойката, която направи 31 директни грешки. Във втория сет, продължил 25 минути, тя направи само девет точки и загуби сета с 0:6.

Бившата номер 1 Ким Клайстерс от Белгия продължава успешното си завръщане на корта след двегодишно отсъствие поради раждането на първото си дете. Клайстерс победи поставената под номер 14 в основната схема на турнира Марион Бартоли от Франция.

Това е първото участие на Ким Клайстерс в турнир от Големия шлем след откритото първенство на Австралия през януари 2007 година. В следващия си мач в третия кръг белгийката ще играе със своята сънародничка Кирстен Флипкенс, която победи Анабел Медина Гаригес от Испания с 6:1 и 6:3.

„Сега трябва да се фокусирам единствено за мача с Кирстен Флипкенс и не искам да мисля за турнира като цяло”, каза Клайстерс.

Винъс Уилямс се класира за третия кръг, побеждавайки без особени усилия своята сънародничка Бетани Матек-Сандс, това направи и сестра й Серена.