Каролина Плишкова допусна втора поредна загуба. Световната №2 отстъпи пред Йелена Остапенко още в първия кръг на турнира в Пекин с 5-7 6-3 5-7. Чехкинята сервираше за успех в първия сет и можеше да улесни задачата си, като го спечели, но допусна обрат, който даде тласък на латвийката да осъществи престижната победа.

Последно Плишкова отпадна на 1/8-финалите в Ухан и така не успя да пренесе формата си от Джънджоу, където вдигна трофея.

За Остапенко пък това е първи успех от три мача насам, след като в Джънджоу отпадна във втората фаза от Арина Сабаленка, а след това отстъпи пред Тимеа Бабош в първия кръг в Сеул. Сега обаче продължава напред срещу Катерина Синякова.

Латвийката допусна цели 25 двойни грешки в мача, но това не ѝ попречи да вземе победата. Тя вкара едва 49% от първите си начални удари в двубоя, както и спечели 29% от разиграванията на втори сервис. Спаси само 3 от 9 брейкбола, но на свой ред достигна до 24 шанса да пробие подаването на Плишкова. Стори го в шест случая и те се оказаха достатъчни./Tenniskafe