Шампионката от Откритото първенство на САЩ по тенис Наоми Осака и бившата водачка в световната ранглиста Каролина Плишкова ще играят във финала на турнира по тенис "Пан Пасифик Оупън" в Токио.

В полуфиналите поставената под номер 3 японка се наложи с 6:2, 6:3 над италианката Камила Джорджи, докато Плишкова победи хърватката Донна Векич с 6:2, 4:6, 6:3.

За 20-годишната Осака това бе десети пореден успех, като той дойде за едва 72 минути игра. Голяма помощ на японката оказа и слабият сервис на Джорджи, която допусна цели осем двойни грешки в мача.

От началото на турнира Осака, която през миналата година отстъпи във финала, не е загубила сет и е била пробита само веднъж.

Доста по-сложен бе пътят към финала за Плишкова, която се нуждаеше от над два часа, за да се справи с мощния сервис на Векич.

Мачът започна отлично за чехкинята, която спечели първия сет за по-малко от половин час, благодарение на два ранни пробива, но след това загуби ритъм, което позволи на Векич да изравни резултата в сетовете.

В решителната част на двубоя обаче Плишкова отново събра сили и успя да се калсира за финала в неделя. /БТА