Американската ветеранка Серина Уилямс е доволна от начина, по който прогресира в тениса след отпуск по майчинство. Серина се наложи над естонката Кая Канепи с 6:0, 4:6, 6:3 в четвърти кръг на Откритото първенство на Щатите.

"За щастие, не чувствах натиск, тъй като просто следвам своя път към предишната си форма. Да съм честна, това ми харесва. Разбира се, не беше лесно. Мисля, че Канепи успя по чудесен начин да промени стратегията и заигра различно. Допуснах една-две ключови грешки, които ми струваха втория сет. Не мога да кажа, че нивото ми падна рязко, а всъщност едно-две разигравания решиха всичко", коментира Серина.

За място в полуфиналите тя ще се изправи срещу Каролина Плишкова, която стана победителка в мача между двете на US Open 2016. "В полуфинала тогава Каролина игра мощно и оттогава се представя прекрасно. Научих няколко урока от този мач. Мисля, че сега ситуацията ще бъде друга, очаква ни интересен мач. Като цяло тя няма много слабости, подава чудесно и удря мощно форхенда си. Тя не беше първа ракета в света просто случайно, в играта й има доста силни компоненти", обясни Серина Уилямс. /БГНЕС