Виктория Азаренка вървеше към много тежка загуба в мача си срещу 16-годишната Линда Фрухвиртова от втория кръг на WTA 1000 надпреварата в Маями. Талантливата тийнейджърка изнасяше феноменален двубой и буквално не пропускаше удар.

Чехкинята с лекота взе откриващия сет към и поведе с пробив във втората част, а бившата номер 1 изгуби самоконтрол и сменяше състояния на ярост и отчаяние. Резултатът набъбна до 6:2 3:0 в полза на младата състезателка и изведнъж Вика просто направи жест към щаба си, че ще предаде мача.

Съдията на стола помоли двукратната шампионка да изчака поне появата на физиотерапевта си, тъй като всичко е станало напълно внезапно, но Азаренка нямаше подобни намерения и напусна мигновено корта, ръкувайки се съвсем бегло със своята опонентка. Това породи съмнения, че беларуската тенисистка се е опитала да смекчи поражението си от 279-ата в света, която на практика е все още е дете.

Голяма част от феновете осъдиха поведението на шампионката и я обвиниха в опит да обезцени успеха на Фрухвиртова. Самата световна номер 16 излезе по-късно със собствено становище и обясни, че изобщо не е трябвало да се появява на корта, защото преживява много тежки седмици в личен план. Все пак тя се е опитала да играе заради страхотната публика, само че това се е оказало грешка и сега ще си вземе почивка от тениса, докато нещата се нормализират.

Tennis.bg