Тенис легендата Мартина Навратилова преодоля поредна трудност в личния си живот, решавайки завинаги юридическия спор с бившата си любовница Тони Лейтън.

По-рано тази година бившата шампионка на Уимбълдън обяви, че се бори с рак на гърдата.

Според близки до 53-годишната Навратилова, тя е платила 2,1 млн. паунда на 4 години по-възрастната от нея Лейтън, за да приключи съдебното дело. "Всичките спорове между страните бяха разрешени", потвърди авдокатът на Лейтън Реймънд Рафуул с уточнението, че финансовите параметри ще останат в тайна. Лейтън напусна мъжа си - компютърния специалист Джефри Ламбърт, за да се събере с Навратилова, с която живя 8 години.

По-късно тя предприе съдебна битка срещу тенисистката за "емоционални, психически и физически травми". Делото се проточи цели две години, а съдебният спор бе за пари, четири имота, няколко коли, яхта, бижута, приют за животни във Флорида, колекция от "фрог арт", домашни любимци и дори оръжия.

Лейтън, чийто съпруг работеше като консултант на Навратилова, заплаши да изнесе в публичното пространство детайли от тяхната връзка. Той твърдеше, че нейната известна бивша партньорка я е зарязала през 2008 година и я е накарала да подпише споразумение, че ще бъде доволна от дадените на раздяла 141 000 долара.