Водачката в световната ранглиста Наоми Осака (Япония) се отказа преди полуфиналите на турнира по тенис на червени кортове в зала в германския град Щутгарт с награден фонд 886077 долара. Поставената под номер 1 в схемата Осака няма да играе по-късно днес срещу осмата поставена Анет Контавейт (Естония) заради мускулна травма в областта на корема.

Японката съобщи пред медиите, че е почувствала болки по време на четвъртфиналния си двубой срещу хърватката Дона Векич вчера, а през нощта ситуацията се е усложнила.

"Сутринта едва станах от леглото и не можех да направя много. Не се опитах да тренирам, тъй като не мога да движа горната част на тялото си", каза Осака. Шампионката от Откритото първенство на САЩ и на Австралия добави, че ще остане в Европа и ще премине медицински прегледи, за да се установи дали има само разтежение или разкъсване на коремен мускул.

Анет Контавейт се класира за утрешния финал без игра. Тя ще спори за титлата с победителката от мача между номер 3 Петра Квитова (Чехия) и номер 6 Кики Бертенс (Холандия)./БТА