Наоми Осака преодоля втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Синсинати с награден фонд 2,944 милиона долара. Поставената под номер 2 японка спечели със 7:6 (3), 2:6, 6:2 срещу Александра Саснович.

Шампионката от Откритото първенство на САЩ през 2018 година започна колебливо двубоя и дори се смееше при някои от своите непредизвикани грешки. В тайбрека на първия сет тя поведе с 5:2 и това беше достатъчно за нея да вземе аванс в общия резултат.

Представителката на Беларус спечели на два пъти подаването на японката и изравни резултата след втората част, но в третия сет Наоми Осака на свой ред направи два пробива, за да се поздрави с краен успех след 125 минути.

При 3:0 в последната част Саснович получи медицинска помощ заради болки в лявото коляно. В следващия кръг Наоми Осака ще се изправи срещу Су-Вей Сие (Тайван), която победи Дженифър Брейди (САЩ) със 7:6 (9), 6:3.

Поставената под номер 8 в схемата Слоун Стивънс (САЩ) отстрани Юлия Путинцева (Казахстан) след обрат в три сета с 2:6, 6:4, 6:3 и също преодоля втория кръг в Синсинати. /БТА