Българката Александрина Найденова загуби финала на турнира по тенис на твърди кортове в бразилския град Кампош До Жордао с награден фонд 25 хиляди долара. Поставената под номер 6 Найденова, която игра на финал на сингъл след 15-месечна пауза, отстъпи в спора за титлата пред третата в схемата Даниела Сегел (Чили) с 5:7, 6:4, 5:7.

Двубоят беше изключително оспорван и продължи 2:50 часа. 24-годишната българка пропиля пасив от 4:1 в първия сет. Съперничката й изравни, след което направи решаващ пробив в 11-ия гейм. Във втората част Найденова изоставаше с 1:3, но успя да изравни сетовете, след като взе подаването на съперничката си за 6:4. Сегел направи пробив в деветия гейм на третия сет, с който поведе с 5:4.

Българката успя да си върне пробива, но допусна нов в 11-ия гейм. След това тенисистката от Чили успя при свой сервис да приключи мача след 2:50 часа. Българката си осигури 30 точки за световната ранглиста и 2091 долара. Найденова не успя да завоюва първа титла от края на януари миналата година в Шарм Ел Шейх (Египет) и общо осма в кариерата си в състезанията на ITF поединично.