Най-възрастната тенисистка в ранглистата на WTA Кимико Дате-Крум официално обяви края на кариерата си. Тя реши, че е най-добре да го стори след тежката загуба с 0:6, 0:6 от сръбкинята Александра Крунич в двубой от първия кръг на Откритото първенство на Япония.

Това решение за чаровната Дате-Крум идва само дни преди 47-ия ѝ рожден ден. Тя е родена на 28 септември 1970 г. и досега вече веднъж се е отказвала от тениса, макар и само временно, както се видя впоследствие.

За първи път тя се спря със спорта през 1996 г., но през 2008 г. обяви завръщането си на корта. Тогава беше на 38 години и мнозина очакваха да не остане дълго в професионалния тенис, но кариерата ѝ продължи още девет години. 

В кариерата си Дате-Крум спечели 8 титли от турнири на УТА, като достигна по веднъж до полуфиналите на Откритите първенства на Австралия, Франция и на Уимбълдън, съответно през 1994, 1995 и 1996 година.

В края на 1995 година японката достигна и до рекордното за нея четвърто място в световната ранглиста, като тогава пред нея бяха единствено Щефи Граф, Моника Селеш и Аранча Санчес Викарио.