Бившата №2 в света на сингъл при жените Агниешка Радванска обяви края на своята професионална кариера. 29-годишната полякиня мотивира „едно от най-важните решения в своя живот” със здравословни причини.

„Днес, след 13 години, в които играх тенис на професионално ниво, реших да сложа край на моята кариера. Това не беше лесно решение”, написа в „Туитър” Радванска.

„Благодарна съм, че получих толкова много специални спомени, включително 20-те титли от турнири на WTA, Шампионата на WTA в Сингапур, финала на „Уимбълдън” и още много други. За съжаление вече не съм в състояние да тренирам и играя по начина, по който го правех. Напоследък моето тяло просто не може да оправдае очакванията ми. Като взимам предвид моето здраве и огромното тегло на професионалния тенис, трябва да приема, че не съм в състояние да тласна тялото си до степен, каквато се изисква.”

„Окачвам ракетата на стената и казвам „довиждане” на тура, но не напускам тениса. Тениса е винаги е бил нещо специално в моя живот. Сега обаче е времето за новите предизвикателства, новите идеи, които – надявам се – ще бъдат също толкова вълнуващи като онези на тенис корта.”

„В хода на своята кариера винаги съм давала най-доброто, за да представлявам своята родина по най-добрия начин. Надявам се моите тенис мачове да са били извор на емоции и радост за всички вас. Вашите подкрепа, топли думи и вяра в мен ги усещах във всеки един мач, който съм изиграла, а затова съм благодарна. Благодаря за всяка безсънна нощ пред телевизора, както и за всички награди „Любимка на феновете” – това беше най-голямата част и най-точната награда за моята усърдна работа. Наистина съм благодарна за това, че имам най-добрите и най-лоялните фенове в света на тениса”, завърши Радванска.