Наоми Осака, която по време на „Ролан Гарос“ се обяви твърдо против задължителните пресконференции поради вредата им върху психичното здраве на спортистите, в началото на седмицата трябваше да излезе пред медиите за пръв път от май месец насам. Интервюто с журналистите вървеше гладко до момента, в който японката получи въпрос относно това, че тя "се възползва от медийното внимание и профила, който пресата ѝ е създала, но въпреки това не иска да разговаря с журналистите." Вследствие Наоми се разплака и напусна залата.

Впоследствие обаче въпросният журналист - Пол Дохърти, бе залят в социалните мрежи със смъртни заплахи, а както той, така и семейството му, многократно се оплакаха, че дори и по улиците са притискани от почитатели на Осака, намиращи зададения въпрос за заядлив и агресивен.

Недоволството изрази и самият агент на японката, който определи случилото се като „тормоз“.

Куентен Мойне от „Екип“ съобщава, че журналистът, задал въпроса – Дохърти е от Cincinnati Enquirer.

„Всичко това само заради един нормален въпрос. Недопустимо“, написа Мойне на страницата си в Туитър.

Френският журналист припомня още, че Дохърти е бил подкрепен от почти всичките си колеги, присъствали на пресконференцията, като единствено Бен Ротънбърг от New York Times е изразил мнението, че тонът му е бил „подчертано агресивен“.