Откакто изгря на сцената на световния тенис преди повече от 15 години, Мария Шарапова има една запазена марка - постоянното пъшкане на корта. Независимо дали печели или губи, дали удря силно или слабо топката, всяко нейно отиграване е съпроводено с прословутите ѝ стонове. 

Колкото и наглед да изглежда безобидно, то явно не е толкова безболезнено за самата рускиня. Тя призна, че още от тийнейджърска възраст гърлото я боли постоянно след мач, когато е пъшкала и викала в продължение на часове. 

"Знам, че всички ме свързвате с това пъшкане. Но честно да ви кажа, от него ме боли гърлото постоянно. Изпитвам постоянна болка след мач и когато тъкмо отмине, е ред на нов двубой. Пъшкам на корта още от девическа възраст и това просто остана с мен с течение на кариерата ми", заяви Шарапова. 

След завръщането си на корта заради наказание за употреба на мелдоний, представянето ѝ върви надолу. Бившата половинка на Григор Димитров е постоянно измъчвана от контузии, а тази година сезонът за нея завърши още през август.