Виктория Томова отпадна във втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка в Монтерей (Мексико) с награден фонд 276750 долара.

БГНЕС / BGNES
17 снимки

Квалификантката Томова затрудни максимално шампионката от 2020 година и водачка в схемата Елина Свитолина (Украйна), но загуби с 6:7 (3), 6:3, 2:6  след 2:24 часа игра.

27-годишната Томова навакса изоставане от 3:5 в първата част, като в десетия гейм тя спаси четири сетбола при подаване на съперничката, а след това проби и сервираше, за да поведе в резултата. Бившата номер 3 в света Свитолина успя  да върне брейка и да изравни, а в тайбрека украинката дръпна с 4:0 точки и запази аванса си, за да вземе сета.

Във втората част 103-ата в света Томова реализира единствен пробив в шестия гейм, за да вкара мача в решителен трети сет, в който софиянката поведе с 2:0. Тя обаче не успя да удържи преднината си и да запише първа победа срещу тениситка от топ 20 в кариерата си.

Украинката, 15-а в класацията на WTA, заигра много добре и със серия  от шест поредни гейма стигна до седма победа в седем мача в Монтерей при второто си участие в турнира.

„Беше много тежък двубой. Мисля, че Виктория  изигра наистина много силно. Трябваше да се боря здраво в третия сет, да покажа най-добрата си игра, за да обърна нещата. В края успях да взема шест поредни гейма, така че се справих в трудната ситуация“, коментира Свитолина.

„Наистина беше много труден първи сет, а след това и вторият не се разви така, както ми се искаше, в третия пък изоставах с 0:2. Не показах най-добрата си игра, но се борих до последната точка. Видях украински знамена на трибуните и това със сигурност ми помогна...Опитах де са дам всичко от себе си и в края все пак намерих играта си“, каза още тя.

Украинката ще срещне номер 5 в схемата Камила Осорио от Колумбия на четвъртфиналите.