Най-добрата ни тенисистка - Виктория Томова, започва днес участието си на Откритото първенство на Франция по тенис не преди 17:30 часа българско време. Тя ще се изправи срещу 23-та в света Екатерина Александрова от Русия, а мачът им е четвърти на Корт 12, където програмата стартира в 12:00 часа българско време с двубоя между Анет Контавейт и Бернарда Пера.

След срещата между Контавейт и Пера предстоят два мача при мъжете - 19-ият поставен Роберто Баутиста Агут открива срещу китаеца Ибин У, а след това 15-ият в схемата Борна Чорич играе с Федерико Кория от Аржентина. След завършека на този двубой, на корта ще излязат Томова и Александрова.

Вики ще играе за втори път в основната схема на „Ролан Гарос“ в кариерата си. При победа над рускинята, българката ще се изправи срещу „щастливата губеща“ Нао Хибино или Анна-Лена Фридзам, а съперничка в трети кръг може да бъде 14-та в схемата Беатрис Хадад Мая от Бразилия.

Това ще бъде трета среща между Томова и Александрова, като досега двете са си разменили по една победа. Миналата година българката, която влезе като „щастлива губеща“, отпадна още на старта от американката Даниел Колинс с 0:6, 4:6.