След точно 4 седмици ще бъде даден стартът на първото издание на Юнайтед Къп. Това е изцяло нова надпревара, която ще замести досегашния турнир ATP Cup, а за наша радост и България ще участва в състезанието, благодарение на високия ранкинг на Григор Димитров.

От своя страна пък, един от основните фаворити за трофея, отборът на Съединените Щати ще бъде воден от най-голямата си звезда към момента Тейлър Фриц. Американският тенисист твърдо вярва, че неговата страна има всички шансове да спечели надпреварата и да триумфира с  титлата.

„Смятам, че ни очакват вълнуващи мигове и много класен тенис. Още по-интересното е, че ще бъда в един отбор със страхотни състезателки като Джесика Пегула и Мадисън Кийс, които са едни от най-добрите  в женския тур.  Няма да ни е лесно, но разполагаме с добър състав, в който е и Франсис Тиафо, така че  имаме доста добри шансове да спечелим Юнайтед къп. Всичко си зависи от нас, но  аз лично ще замина за Сидни с нагласата за един вълнуващ турнир и съм убеден, че накрая можем да вдигнем трофея“, каза Фриц.