Бившата американска тенисистка Серина Уилямс разкри, че наскоро се е подложила на операция за отстраняване на киста на шията си. Спортистката сподели, че през май е открила бучка на врата и е взела решение да се подложи на процедурата, след като тя продължила да нараства.

„През май забелязах бучка на врата си и веднага се консултирах с лекар. Направиха ми ЯМР и установиха, че е киста. Въпреки че първоначално не смятах да я премахвам, тя продължи да расте,“ написа Уилямс в социалните мрежи.

Когато кистата достигнала размерите на грейпфрут, Серина все пак решила да я отстрани. „Лекарите ми казаха, че може да се инфектира или дори да изтече, затова предпочетох да се оперирам. Радвам се, че всичко мина добре и съм здрава,“ добави 43-годишната шампионка.

Серина Уилямс е една от най-великите тенисистки в историята. Тя е четирикратна олимпийска шампионка на сингъл и на двойки и носителка на Златен шлем, като общо е спечелила 38 титли от Големия шлем. На 3 септември 2022 г. Уилямс изигра последния си професионален мач на US Open, където загуби от Айла Томлянович във втория кръг.