Едно от най-талантливите момичета в българския тенис Росица Денчева е на двуседмичен лагер в академията на Рафаел Надал, която се намира в Манакор, Испания. Там тийнейджърката има възможността да се учи от дългогодишния наставник на Матадора и негов чичо - Тони Надал.

Тя участва със специална покана от академията, заедно с други от най-перспективните и талантливи деца в Европа. Жестът е дошъл благодарение на блестящото ѝ представяне през 2020 година и третото място в ранглистата на Тенис Европа при девойките до 14-годишна възраст.

През миналия сезон Денчева спечели шест титли на сингъл и три на двойки в турнири от гореспоменатата верига Тенис Европа. При това три от купите на сингъл са в състезания до 16-годишна възраст. Тя триумфира с първите места на надпревари в София, Бургас и Пловдив. При 14-годишните е първа на шампионатите в Бургас, Пазарджик и Свиленград.

Заедно с Йоана Константинова пък спечелиха и всички възможни титли на сингъл и на двойки на турнира от Източно-Европейското първенство до 14 години в Анталия (Турция).