Виктория Томова, най-добрата българска тенисистка, ще стартира участието си на силния турнир от сериите WTA 1000 в китайския град Ухан с мач срещу младата американка Ашлин Крюгер. Жребият отреди труден път за Томова, която, при евентуален успех в първия кръг, ще трябва да се изправи срещу една от най-добрите тенисистки в света – Коко Гоф. Гоф, която миналата година спечели титлата на US Open, е сред фаворитите за трофея в Ухан и е поставена под номер 4 в схемата, което ѝ осигури директно място във втория кръг на турнира.

Турнирът в Ухан се очертава да бъде изключително оспорван, като в тази част на схемата са още световноизвестни имена като Арина Сабаленка, настояща номер 2 в света, американката Ема Наваро и рускинята Дария Касаткина. Въпреки че силната конкуренция ще направи задачата на Томова предизвикателна, българката ще има шанс да покаже своя потенциал и да се бори за по-нататъшно развитие в турнира.

Същевременно, турнирът претърпя и някои промени, след като световната номер 1, Ига Швьонтек, се оттегли от участие. Това разчиства част от пътя в горната половина на схемата и може да доведе до неочаквани обрати в хода на надпреварата. За Томова, участие в турнир от такъв ранг представлява нова възможност да се утвърди на световната сцена и да трупа важен опит срещу водещите тенисистки.