По-рано днес бившата №1 в дамския тенис - Мария Шарапова обяви края на състезателната си кариера. В последните 2 години рускинята бе измъчвана от различни травми, сред които такива в рамото и предмишницата. Сега, само броени часове след новината за оттеглянето си, в публичното пространство излязоха и първите думи на 5-кратната носителка на турнири от Големия шлем, касаещи решението й.

„Как може да оставиш след себе си единственият живот, който познаваш? Как може да напуснеш кортовете, на които си тренирал от детството си, за играта, която обичаш. Игра, която ти подари сълзи и радост. Спорт, в който ти намери семейство и запалянковци, които бяха зад теб повече от 28 години. Тенис, аз казвам довиждане”, сподели Шарапова за Vanity Fair.

„Тенисът ми показа света и ми показа от какво аз самата съм направена. Така се тествах и така измервах колко се развивам. Каквото и да избера за следваща глава от историята ми, моята следваща планина, ще продължа да се боря. Ще продължа да се изкачвам нагоре и да се развивам. Тенис, казвам ти довиждане“, написа тя в Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Farewell to one of the greatest competitors in the history of the sport.

A post shared by NikeCourt (@nikecourt) on